Вибори в Чернівцях: народний мер і жодної народної партії

Цьогорічні вибори очима пересічних чернівчан виглядають так — є гідна кандидатура на міського голову і немає жодної партії, яка б заслуговувала на довіру та підтримку виборців.
 
Народним мером по праву вважають Олексія Каспрука, адже під час парламентських виборів він свідомо відмовився стати народним депутатом і прийняв рішення залишитися мером Чернівців. За роки головування сумлінно виконував роботу — місто оновлюється, дороги та тротуари ремонтуються, і це неможливо не запримітити. І, що найважливіше, — добре і уважно ставився до чернівчан.
 
З партіями ситуація виглядає зовсім інакше. До прикладу, жителі Садгори чудово знають працю і відданість Буреги, але проголосувати за партію, яка його висунула кандидатом, рука не підніметься: ПРіБЮТ, газ по 450 доларів та візит лідера до ворожки з-за зниклого корабля, що Святе Письмо категорично засуджує. Амнезії виборців не буде навіть від очікуваної ейфорії піару на тарифах.
 
Солідарність пересічні громадяни побачили на білл-бордах міста. Гасла цікаві, але здебільшого стосуються загальнодержавної політики. Якимчук можливо і виграла б вибори, якби не брав участі Каспрук. Електорат колишнього міського голови підтримує нинішнього мера, і опонентам потрібно щось надзвичайне зробити для чернівчан, щоб заслужити прихильність саме цих виборців.
 
Фактично в кожному списку партій є кілька моральних авторитетів, але весь список вкупі з дітьми колишніх регіоналів та мистцями конвертного права викликає здебільшого відразу і небажання голосувати, що спонукує серйозно замислитись про створення до наступних виборів місцевої партії, що мала б таку ж підтримку пересічних чернівчан, як і мер міста, і право називатися народною.
 
Микола Гунько
юрист, громадський діяч
засновник громадського руху «Чернівці за здоровий спосіб життя»

2 коментарі

Олексій Пономаренко
Поржав))) Мене бісять такі ось громадські діячі, які розписуються за всіх чернівчан.
Смішно і те, що мером Каспрук став від тієї партії яка, як ви говорите, газ по 450 штовхала)
Ну і епікфейлом звичайно ж є підтримка мера засновником громадського руху «Чернівці за здоровий спосіб життя»)))
До речі примітив, що почали робити все в місті на початку вересня. А раніше де був ваш Каспрук? Помітив, що зараз стрічка новин складається на 50% з словом Каспрук.
Але молодєц Гунько, може отримаєте посаду… ну там охорони здоровля. Але зазвичай там прийнято кидати і просто використовувати ентузіазм таких ось наївних) Успіхів Вам)
Юля Задорожняк
Мер народний, бо партія, від якої він мав йти має 0% довіри, і тому він скористався самовисуванством?
Тоді і Юдицький народний.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте